Diensten

APK

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijke verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Alle voorschriften van de APK zijn vastgelegd in de APK-regelgeving. Hierin zijn de eisen opgenomen die worden gesteld aan zowel de voertuigen, de keurmeester als het keuringsstation.

De RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer) controleert steekproefsgewijs de afgemelde voertuigen. Volgens de RDW norm valt 3% tot 5% in de steekproef zowel bij goedkeur als bij afkeur. Het is door de RDW verplicht gesteld om het voertuig dat in de steekproef valt 1,5 uur op locatie te laten staan. Omdat iedere keuring in een steekproef kan vallen is de keurmeester genoodzaakt om de APK regelgeving exact te volgen. Het voertuig wordt daardoor precies volgens voorschriften gekeurd.

Mocht een voertuig onverhoopt niet goed gekeurd worden dan melden wij het voertuig toch af bij de RDW. Een afkeur kan dus ook in een steekproef vallen. Zo blijft de uitkomst van iedere keuring 100% betrouwbaar. Biedt u uw voertuig aan voor een herkeuring binnen 8 werkdagen en 400 km dan is de herkeuring gratis.
Voor een herkeuring hoeft u geen afspraak te maken.

De meeste garages melden de door hun afgekeurde voertuigen niet af bij de RDW. Hierdoor is er voor u als consument geen controle of de afkeur terecht is. De RDW wordt niet in de gelegenheid gesteld om een steekproef uit te voeren op de afkeur van uw voertuig. De op het eerste gezicht goedkope APK keuring kan dan weleens duurder uitvallen dan noodzakelijk is. Het kan zijn dat er dan onderdelen die nog aan de APK eis voldoen toch worden vervangen onder het mom van APK afkeur. Hierdoor worden de jaarlijkse voertuigkosten verhoogt.

Op de website van de RDW vindt u uitgebreide informatie over de APK keuring.

Airco

Waarom moet u een airco servicebeurt uit laten voeren één keer in de drie jaar? Per jaar neemt de koelcapaciteit van de airco af met 15%. Hierdoor zult u in de warme zomers een minder goed werkende airco hebben.

Wij kunnen een airco servicebeurt uitvoeren voor u. Hierbij halen wij het airco systeem leeg van vloeistoffen. Vervolgens testen wij of het gehele systeem nog gesloten is en er geen lekkages in zitten. Daarna zullen wij het airco systeem weer voorzien van koelgas, uv vloeistof en olie. Alle vloeistoffen die uit het voertuig komen zullen wij vervolgens recyclen.

Wilt u dat het pollenfilter wordt vervangen geef dit dan aan bij het maken van de afspraak.
Dit is niet inbegrepen bij de Airco Servicebeurt, prijs op aanvraag.

Wij doen airco service voor R134A en R1234YF

Tips
  • Gebruik uw airco installatie in alle jaargetijden en probeer enkele minuten voor aankomst op uw bestemming de airco uit te zetten. Gebeurd dit niet dan kan de verdamper van de airco niet opdrogen en kunnen bacteriën zich in de airco gaan nestelen. Als je de airco dan later weer aanzet komen ongezonde stoffen je interieur binnen.
  • Heeft uw auto de hele dag in de zon gestaan dan lucht eerst de auto. Zet de ramen tegen elkaar open wanneer u wegrijd. Laat de airco nog even uit. Direct de airco aanzetten is namelijk niet efficiënt en heeft weinig effect. Als het een beetje draaglijker is in de auto laat dan de lucht circuleren. Zo zuigt uw auto geen hete buitenlucht meer op. Vervolgens doet u de ramen dicht en kunt u de airco aanzetten.  
  • Prijs voor airco-service (R134A) tot 500 gr is € 90,-
  • Prijs voor airco-service (R1234YF) tot 500 gr is €130,-

TOPSPACE PARTNER

Wij zijn aangesloten als Topspace montage partner. Heeft u voor uw vakantie een dakkoffer, fietsendrager, skidrager of sneeuwkettingen nodig? kijk dan op www.topspace.nl en selecteer ons als uw montage locatie!